moriguchi house – 守口の家

omoriguchisite

renovation /ˌrɛnəˈveɪʃn
to fix, to become new again, to start again, to repeat

This renovation project intends to transform an already interesting interior in an old house in Moriguchi prefecture, Osaka, into a series of spaces  were an expected family of 3 could live, avoiding big transformations and acting with surgery precision exalting the qualities of the of the structure existing space.

大阪の守口市にある古い家の興味深い内部を、3人の家族が住むことができる一連のスペースに変える改修プロジェクト。大きな変換はせず、既存の構造空間の質を上げる精密な作業をする。

planta publicação

omoriguchisite2

10752044_907131439316615_1772154070_n 10719384_907131235983302_1147580631_n copy IMG_4996 img_49971

Advertisements

About alexandre vicente

born in 1985, is a portuguese architect with a master degree by the Universidade Autónoma de Lisboa with the thesis Surveillance and Frontier, Museum in the Second Line of Defense of Jurumenha between 2010 and 2012 worked at rc+jv arquitectos in some public competitions and made short collaborations with barbini arquitectos and chp arquitectos. in 2010 is the winner of the Trienal de Arquitectura de Lisboa 2010 student competition with a project for Cova da Moura. in 2012 wins the SECIL Universities Award 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: